Новият Съвет на директорите на Булгаргаз е получил информация, че по банковите

...
Новият Съвет на директорите на Булгаргаз е получил информация, че по банковите
Коментари Харесай

Булгаргаз трябва да намери 250 млн. лева през февруари

Новият Съвет на шефовете на " Булгаргаз "  е получил информация, че по банковите сметки на сдружението към 3 февруари 2022 година има единствено 640 хиляди лева. и са усвоени 51.730 млн. лева. овърдрафти от разнообразни банки. Същевременно, прогнозните заплащания за месец февруари са в размер на 650 млн. лв., а предстоящите парични приходи са почти за 400 млн. лв., т.е. предвижда се паричен недостиг в размер на 250 млн. лв., който новото управление би трябвало да обезпечи в най-кратки периоди, с цел да може да се заплати доставката на природен газ по договорите с съветския и азерския снабдител, а също по този начин и да се платят отговорностите към бюджета за ДДС (приблизително към 100 млн. лева)  и данък. Това се показва в , която е направена от новия Съвет на шефовете.

" След формалното регистриране в Търговския указател на 03.02.2022 година, членовете на новия Съвет на шефовете на „ Булгаргаз “ ЕАД чакаха и имаха предпочитание за обезпечаване на последователност с някогашния управнически състав, посредством предаване на документи, съдържаща информация по отношение на настоящото положение и дейността  на сдружението, само че контакт не бе е сбъднат. Причината за това е, че към този момент освободеният Съвет на шефовете на „ Булгаргаз “ и по-точно изпълнителният шеф на сдружението, в последния си работен ден, е прекратил трудовите правни отношения на директора на Дирекция „ Правна “, директора на Дирекция „ Търговия с природен газ “, директора на Дирекция „ Финанси “ и други чиновници, против парични обезщетения в размер на повече от 170 000 лв.. Обезщетението на тримата шефове е в размер на 6 заплати, а за останалите двама чиновници (включително водача на изпълнителния директор) е от 5 заплати. Аргументите, че за освободените по този метод чиновници е невероятно да работят за бъдеще в енергийния бранш и че това е единствения метод те да бъдат обезщетени са несъстоятелни, като оставяме без коментар моралната страна на въпроса. Отстраненото управление освен попречва и саботира естествената последователност с новия състав на Съвета на шефовете, само че и е положило старания да бъде премахнат архива на Съвета на шефовете, който съдържа информация за взетите решения от бившето управление за интервала от 2015 година до деня на неговото освобождение ", се споделя в позицията.

Новият Съвет на шефовете е бил посрещнат само от главния счетоводител на сдружението и от началника на отдел „ Човешки запаси “. На доста от въпросите, сложени от новото управление, останалите чиновници на сдружението не са могли да отговорят, защото не са били осведомени и са нямали информация какво се е случвало в сдружението, заради слагането им в изолираност.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР